Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Maja Krantz inlägg AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Maja tillbaka i laget ikväll

Linköpings FC kliver in i Svenska Cupen ikväll och för motståndet står AIK. LFC ser fram emot kvällens match och har med sig en viktig seger i ryggen. AIK kommer till matchen med två raka segrar i Norrettan och gott självförtroende så räkna med en holmgång på Skytteholms IP.

Linköpings FC åker till Skyttehoms IP i Stockholm på torsdagen för att ställas mot AIK i den tredje omgången av Svenska Cupen. AIK som förra året spelade i Damallsvenskan men numera återfinns i Norrettan har öppnat serien väl och har vunnit de två första matcherna i serien. För Linköpings del har det varit en kort återhämtning efter tisdagens match mot Djurgården, en match som LFC vann med 1-0. Jörgen Petersson, tränare i LFC tar med sig segern när de nu vankas match mot AIK.

– Vi har en seger att ta med oss från förra matchen. Sen finns det också influenser i spelet som vi gjorde okej. Men som helhet jobbar vi hårt för att komma tillbaka till spelet som vi hade tidigare under säsongen.

Just spelet har inte stämt till fullo för Linköping under de tre första omgångarna av Damallsvenskan. Men trots problem i spelet har LFC öppnat starkt med två segrar och en oavgjord match. Att det har blivit en bra öppning på serien trots problem beror på bra individuella prestationer från spelare som har klivit fram i avgörande lägen.

– Det har hackat i spelet rätt rejält de senaste matcherna, men det finns spelare som har gått in och gjort avgörande prestationer och det är något som jag tycker att vi ska bära med oss till kommande matcher.

AIK har som tidigare nämnt öppnat bra i Norrettan och har två segrar på två matcher och ligger två i tabellen efter Sunnanå (även de i Damallsvenskan förra året) I Svenska Cupen har AIK slagit ut Nyköping (0-1 i första omgången) och Dalhems SK (0-2 i andra omgången) Vad vet då LFC om det AIK som de ställs mot ikväll?

- Det är ett ungt lag som ändå har erfarenhet. De har spelare i truppen som ifjol spelade i Damallsvenskan med AIK och även nyförvärv som spelade i Hammarby förra året. Det är ett lag med många unga ambitiösa spelare som kan bli jättebra och jag tror att det är ungefär lika bra som det var förra året. Det var den absolut tuffaste lottningen som vi kunde få i tredje omgången.

Blir det några ändringar i truppen?

- Det blir en ändring och det är att Maja Krantz går in i truppen samtidigt Michaela Johnsson kliver ur truppen. I övrigt blir det samma trupp som mot Djurgården i tisdags.

2011-04-28 13:20

Skrivet av: Gustaf Pettersson