Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Dalsjöfors-LFC 2011 Louise Fors
Foto: Filip Oskarsson

Åttondelsfinal står för dörren

Linköpings FC ställs i morgon mot Tölö IF på bortaplan i åttondelsfinalen av Svenska Cupen. Tölö spelar i Söderettan där man för närvarande återfinns på en nionde plats. Noterbart är att det är Linköpings sjätte raka bortamatch i Svenska Cupen. Här nedan följer Jörgens tankar om drabbningen.

I Svenska Cupens fjärde omgång, vilket tillika är 1/8-delsfinal, är det dags för LFC att åka till Kungsbacka för att möta Tölö IF.

Tölö har tagit sig till 1/8-delsfinal i Svenska Cupen via segrar mot i tur och ordning Öckerö, Torslanda och Derome-samtliga vinster med klara siffrorna 4-0. I seriespelet ligger laget just nu på nionde plats med sex poäng på sex matcher, en placering före Kenty. Och det var just Kenty som Tölö hemmabesegrade i senaste omgången av Söderettan, en match som slutade 2-0.

LFC har tagit sig vidare i cupen via en klar seger i Stockholm mot AIK med 4-0 i en match där vi stundtals spelade riktigt bra och stabilt. Svenska Cupen är viktig för oss och vi går givetvis för fullt för att avancera vidare. Det finns nio allsvenska lag kvar när vi nu nått fjärde omgången av cupen. Dalsjöfors medverkar ej i cupen och Piteå har åkt ut efter förlust med hela 6-2 mot Sunnanå från Norrettan. Dessutom en jätteskräll då ett till stora delar ordinarie Kristianstad åkte ut mot div 2 laget LB07 i en match där det allsvenska topplaget fick se sig besegrade med 3-2. Dessa resultat tydliggör att fullt fokus gäller för att vinna matcher, även om de på förhand kan se klara ut! Det gäller för oss att- som vanligt- komma upp i en tillräckligt bra prestation för att nå ett bra resultat.

I LFC:s trupp kan vi notera att Maja Krantz står över även denna match även om hon nu närmar sig full träning igen. I övrigt är hela truppen tillgänglig förutom Tilda Heimersson och Kathryn Gill som är borta resten av året.

I övrigt noterar vi
...att matchen mot Tölö är LFC:s sjätte raka bortamatch i Svenska Cupen.

2011-05-24 15:30

Skrivet av: Webredaktionen