Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Ida Brännström Malmö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Höstsäsongen tar sin början

Linköpings FC inleder imorgon höstsäsongen när Ldb FC Malmö kommer till Folkungavallen för match i Svenska Cupen. Jörgen Peterssons delar med sig av sina tankar inför den första matchen på sex veckor. OBS! Missa inte firandet av de Svenska VM-hjältarna som är innan matchen på Folkungavallen.

I Svenska Cupens kvartsfinal 2011 ställs LFC mot tuffast möjliga motstånd då LdB FC, Malmö kommer på besök. En tufft men mycket inspirerande uppgift för vårt LFC!

Malmölaget har så här långt i cupen slagit ut Borgeby (7-0) och IFK Kalmar (4-1). LFC:s cupmatcher har slutat med vinster mot AIK (4-0) och mot Tölö (1-0). I fjol slogs båda lagen ut av slutliga cupmästarna Kif Örebro som i kvartsfinalen besegrade LdB på bortaplan, och i semifinalen avgjorde Marie Hammarström mot LFC på Behrn Arena.

Vi vet att vi ställs mot ett mycket bra lag med A-landslagsspelare i princip på varje position, men vi vet också att vi har en bra chans att vinna om vi kommer upp i en väldigt bra prestation. Under uppehållet har en del våra spelare matchats i U23-landslaget och i olika A-landslag, och framförallt har vi tre spelare som varit i väg på ett oförglömligt VM-slutspel. Lyckligtvis har samtliga kommit tillbaka skadefria och dessutom har spelare som varit småskadade under våren fått möjlighet att träna i kapp under uppehållet. Det gör att formen på våra enskilda spelare är bra! Sedan får vi se hur det påverkar att varken LdB eller vi i LFC har matchat som lag sedan 5 juni..

Eftersom vår första del av säsongen inte blivit som vi hoppats när det gäller poängskörd i serien, blir givetvis cupmatchen mot LdB än viktigare för oss.

I LFC:s trupp kommer vi under hösten att vara väldigt beroende av att hålla spelare friska och undvika avstängningar då vi har en liten trupp att tillgå. I dagsläget kan vi konstatera att Maja Krantz tyvärr får vänta en vecka till på sin comeback, och givetvis att långtidsskadade Tilda Heimersson inte är tillgänglig för spel.
Kathryn Gill har opererats i Australien och kommer inte att spela fotboll mer under 2011.

2011-07-19 15:10

Skrivet av: Webbredaktionen