Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Tidigare möten

2010-09-01
Jitex-LFC 1-1
 
2010-05-09
LFC-Jitex 0-1
 
2006-10-22
LFC-Jitex 4-0
 
2006-05-01
Jitex-LFC 0-0

Kosse LFC-Piteå 2011
Foto: Filip Oskarsson

Konstgräs även på söndag för LFC

I Damallsvenskans andra omgång på söndag ställs LFC mot ett av fjolårets överraskningslag, Jitex BK. Ett Jitex som precis som LFC måste flytta sin första hemmamatch för året. Spelplats blir nu Valhallas konstgräs i Göteborg i stället för naturgräs i Mölndal.

LFC:s tränare Jörgen Petersson:
 
Vår motståndare Jitex BK gjorde som nykomling en mycket stark säsong 2010. Ett tydligt konsekvent sätt att spela och en fysik som var bra, gjorde att laget höll en bra jämn nivå hela året.
 
Laget ser minst lika starkt ut i år, och i engelskan Rebecca Angus, närmast från Kolbotn, har man förstärkt med en bra målskytt. En väldigt intressant u-landslagsspelare är kanske annars en av de absolut mest spännande spelarna Mölndalslaget har, nämligen Fridolina Rolfö som gjorde en mycket bra match mot Djurgården i premiären.
 
En premiär som vanns av Djurgården med 2-1. För oss gäller det att snabbt komma över en mycket snöplig poängförlust i premiären mot Piteå ! Vi kom stundtals upp i bra nivå och borde ha vunnit. Bortsett från första kvarten då Piteå var bättre, hade vi ett stort övertag men lyckades tyvärr inte döda matchen.
 
Till matchen mot Jitex tillkommer Lisa Klinga efter skada, och hon blir ytterligare ett alternativ till vår offensiv. Vår målsättning är att vara lite vassare i vårt djupledsspel, lite snabbare i passningsspelet och öka aggressiviteten i försvarsspelet, något som kommer att behövas för att göra en prestation bra nog att nå ett bra resultat.
 
I övrigt noterar vi...
att Djurgårdens anfallsspel mot Jitex var det bästa laget presterat på lång tid..
att AIK blir LFC motståndare i Svenska Cupens tredje omgång..
att Sveriges F-94 tyvärr var chanslösa i EM-kvalet vilket är oroväckande för framtiden…
att Island var överlägsna i nämnda kval, med ett fysiskt och taktiskt spel som var klart bättre än övriga lags…
att Sveriges absolut bästa damdomare Jenny Palmqvist blivit uttagen till VM. Grattis!
 

Med vänlig hälsning 
 
Jörgen Petersson
Linköpings FC
Tränare

2011-04-15 21:00

Skrivet av: Jörgen Petersson