Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


AIK-LFC 2011-04-28 Mariann Gajhede
Foto: Filip Oskarsson

LFC ställs mot Kristianstad

Linköpings FC åker ner till skåne och Kristianstad för att ställas mot tabellfemman Kristianstad DFF. LFC ligger för närvarande på sjunde plats i tabellen och har chans att nå högre genom en vinst på bortaplan. Här nedan kan du läsa Jörgen Peterssons tankar inför matchen.

I Damallsvenskans elfte omgång (den flyttade matchen från omgång 10 LFC-Tyresö spelas 3 augusti) tar LFC på söndag sig söderut för att möta Kristianstads DFF. Och faktiskt till en av väldigt få matcher där vi på bortaplan får möjlighet att spela på naturgräs!

Skånelaget intar för tillfället en femteplats i årets allsvenska efter en bra start, och hittills har man endast två förluster, dels hemma mot LdB Malmö och dessutom i senaste omgången på bortaplan mot Djurgården.

Kristianstad har en bra trupp med mycket erfarenhet i fyra isländska A-landslagsspelare och inte minst i målvakten och årets stora nyförvärv Hedvig Lindahl. Detta tillsammans med flera unga bra spelare gör att laget har klar kapacitet för en position på övre halvan i serien.

LFC:s senaste tävlingsmatch var i Svenska Cupen mot LdB Malmö. Efter en jämn första halvlek där vi släppte till ett baklängesmål i sista minuten, vände vi 0-1 underläget och vann minst sagt rättvist med 2-1 i en mycket bra match. Ett bra och snabbt anfallsspel tillsammans med ett taktiskt bra utfört försvarsspel var några av de stora skälen till vinsten. Ett annat var det hårda jobb och engagemang samtliga visade från första minut till sista-något som kommer att vara nödvändigt även i matchen mot Kristianstad! Och som det givetvis alltid är.

Många av våra spelare ser väldigt pigga och rappa ut efter uppehållet! Ett av skälen är att spelare som inte riktigt fått möjligheten att komma i kapp under våren, nu har tränat sig till betydligt bättre form. Detta påverkar våra prestationer på ett mycket positivt sätt!

I LFC:s trupp kommer vi förhoppningsvis att kunna ha samtliga (förutom Tilda Heimersson) tillgängliga för spel i söndagens match.

Lite annat inför hösten..
Många trupper i Damallsvenskan (och även i div.1) förstärker/fyller ut sina trupper inför hösten. Tiden får visa vilka avtryck dessa investeringar kommer att ge rent resultatmässigt för respektive lag. Helt klart är att det i flera fall är spelare med väldigt stora och fina meriter som ansluter till vår liga, se bara på dessa:
Mcleod (VM-målvakt för Canada) till Dalsjöfors, Alonso (VM-målvakt för Mexico) till LdB Malmö, Katrin Veje (Danmark) till LdB Malmö, Moscato och Tancredi (VM-spelare för Canada) till Piteå, Stensland (VM-spelare för Norge) till Göteborg, Anna-Kajsa Rantanen (Finland) till Jitex och Therese Sjögran tillbaka till LdB. Och fler är på väg enligt uttalanden från flera klubbar. Det blir en spännande höst i Damallsvenskan!..Vilka kommer att göra skillnad för respektive klubb..?

2011-07-29 17:30

Skrivet av: Webredaktionen