Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Kristianstad-LFC 2011
Foto: Filip Oskarsson

LFC går in på höstsäsongen ikväll

Linköpings FC tar ikväll emot gästande Kristianstads DFF när Damallsvenskan vänder och går in på sluttampen. LFC kommer med en storförlust i ryggen och har således mycket revansch att utkräva på kvällens motståndare.

Halva serien spelad och då är det dags för LFC att ta sig an Kristianstad på Folkungavallen. Så sent som för dryga veckan sedan var LFC i Kristianstad och spelade 0-0, ett resultat som vi inte var nöjda med efter att ha skapat ett flertal lägen att avgöra matchen.

Sedan dess har Kristianstad förstärkt sin trupp med ytterligare två meriterade A-landslagsspelare, nämligen schweiziska Sandra Betschart från FC Zürich och danskan Johanna Rasmussen som ansluter från amerikanska toppklubben Magic Jack i WPS-ligan. Vi får se om båda är spelklara och aktuella för start i dagens match.

För LFC:s del gäller det att snabbt komma över hemmamötet mot Tyresö. Trots en bra start spelmässigt, ett snabb utjämning efter ett oväntat ledningsmål för Tyresö, var vi till slut aldrig nära att hota motståndaren. Vi vet att vi kan betydligt bättre än så, och vi kommer att göra allt vi kan för att ta en trepoängare mot Kristianstad. Glädjande nog fick Maja Krantz göra comeback sista 10 minuterna av matchen efter återkommande skadeproblem ända sedan Champions League matchen mot Arsenal med bl.a. en knäoperation som följd. Maja är en spelare med mycket energi och vilja, och hon är definitivt aktuell att starta matchen mot Kristianstad.

Vår trupp har fått tillskott i Dafina Memedov från Kenty och Hanne Gråhns från IFK Norrköping, spelare som tränat med oss under året och som snabbt kommer in i truppen. Om de hinner bli spelklara redan till måndagens match är oklart, och besked får vi under måndagen. Dessutom har vi en helt skadefri trupp att tillgå förutom Tilda Heimersson.

2011-08-08 09:30

Skrivet av: Webredaktionen