Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Linda Sällström 2011 KIF Örebro
Foto: Filip Oskarsson

Formstarkt LFC tar emot KIF Ă–rebro

Ett LFC i form tar i morgon ny krafter för att avancera mot toppen. På andra sidan mittlinjen väntar KIF Örebro som kommer till Folkungavallen för en viktig match i tabellstriden. Jörgen Petersson skriver här nedan om sina tankar kring matchen.

I vårens sista match innan VM förlorade LFC på bortaplan mot Örebro. Vi fick se en bra genomförd match av LFC trots väldigt strul innan matchstart med återbud sent på uppvärmningen från både Charlotte Rohlin och Maja Krantz med flera ändringar i startelvan som följd. Trots detta ledde LFC med 1-0 ända in i slutet men två snabba mål vände till Örebrovinst.

Våra två senaste matcher har vi genomfört på ett riktigt bra sätt! Efter den klara vinsten mot Kristianstad stod vi senast inför en av årets svåraste bortamatcher-Tyresö FF. Ett lag som helt rätt är tungt favorittippat i år, men de var säkerligen väldigt nöjda med den poäng de lyckades få med sig med tanke på matchbilden! LFC hade ett mycket bra försvarsspel och ett varierat och bra passningsspel som fick motståndaren att springa sig väldigt trötta under stora delar av matchen och i slutet tog vi över helt. Närmare seger än en utebliven (men solklar) straff kom vi dock inte. Vår prestation var mycket bra, och den tar vi med oss inför mötet med Örebro! Vi vet att vi behöver komma upp till samma nivå igen för att få med oss ett bra resultat.

Örebro har sedan vårens vinst mot LFC klättrat uppåt i tabellen. Hade laget inte mycket oväntat tappat poäng senast mot Dalsjöfors, hade man tagit sig upp till en tredjeplats i stället för som i nuläget en femteplats. Laget är stabilt och erfaret med många landslagsspelare från Sverige, Island, Finland och Nigeria där de mest namnkunniga är VM-spelarna Sara Larsson, Marie Hammarström och Sarah Michael. Man har en tydlighet i sitt raka spel och är snabba i omställningarna, och har med det spelet ex slagit Göteborg och Umeå och dessutom kryssat mot Malmö.

Inför matchen finns lite oklarheter i vår trupp. För nytillskotten gäller att Dafina Memedov är tillgänglig för spel medan Hanne Gråhns ännu inte är spelklar. Lisa Klinga fick bäras ut på bår senast efter att ha skallat ihop med en motståndare med hjärnskakning som följd, och hon är därmed definitivt borta från Örebromatchen. Frågetecken finns för dessutom för Kosovare Asllanis medverkan. Tilda Heimersson är sedan tidigare är borta resterande del av säsongen.

2011-08-16 17:15

Skrivet av: Webredaktionen