Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jessica Samuelsson 2011 Göteborg-LFC Svenska Cupe
Foto: Filip Oskarsson

Revanschläge för LFC

Linköpings FC har chans till revansch när de för andra gången på fyra dagar ska möta Kopparberg/Göteborgs FC på Valhalla IP. Efter förlusten i cupen i lördags är LFC sugna på att slå Göteborg i serien istället.

I Damallsvenskans femtonde omgång är det dags för LFC att åter ta sig till Göteborg för match mot hemmalaget. Så sent som i lördags var både arena och motstånd detsamma, men den gången gällde det Svenska Cupens semifinal. En match som vanns av Göteborg efter att lagen haft varsin halvlek med ganska stora spelövertag.

Göteborg hade en mindre bra inledning av serien, men har tagit sig upp till tredje plats, endast 4 poäng bakom Umeå och Malmö. Senaste tre seriematcherna har slutat med vinster mot Malmö, Dalsjöfors och Örebro. Under sommaren har en av seriens mest erfarna och rutinerade spelartrupper även förstärkt med Norges största stjärna Ingvild Stensland närmast från Lyon. I år har försvarsspelet vässats betydligt, och Göteborg är det lag som släppt in klart minst antal mål av alla, endast 7 st. på 14 omgångar.

Vi i LFC har haft en ojämn upptakt på hösten. Spelmässiga toppar i ex Tyresö borta, Kristianstad och Malmö hemma har blandats med insatser som vi inte varit nöjda med. Senast i cupmatchen mot Göteborg hade vi svårt att få det att stämma i första halvlek, men efter lite justeringar presterade vi på en mycket högre nivå i andra halvlek och tog över matchen spelmässigt. Detta är i sig en styrka, men för att slå lag av Göteborgs kaliber behöver vi nå en hög nivå över hela matchen.

I LFC:s trupp är Mariann Gajhede inte aktuell för spel efter sin nyckelbensskada i lördags. Ingrid Schjelderup närmar sig full träning men inte heller hon är aktuell för spel i Göteborg. Dafina Memedov tillkommer till truppen, och sedan tidigare är Tilda Heimersson borta från spel resterande del av säsongen.

2011-08-29 15:10

Skrivet av: Webredaktionen