Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Dalsjöfors-LFC 2011 Louise Fors
Foto: Filip Oskarsson

Nykomlingen som inte gett upp

På söndagen kommer Dalsjöfors på besök till Folkungavallen. Boråsläget vann Söderettan 2010 men har haft en tuff första del av sin allsvenska debutsäsong. (Bilden är från bortamötet i våras).

Efter VM-uppehållet har kvaliteten i västgötalaget ökat markant, framförallt i och med fyra meriterade utländska nyförvärv, och spelmässigt har laget varit betydligt bättre de senaste omgångarna.
 
Två knappa förluster mot Göteborg (0-1) och Malmö (0-2) och poäng borta mot Örebro (1-1) är Dalsjöfors tre senaste resultat.
 
Vårmatchen i Borås slutade med LFC-vinst med 1-0 efter straffmål av Lollo Fors. Vi kommer till matchen med två raka förluster mot Göteborg i bagaget. I Svenska Cupen blev det förlust med 1-0 efter en mycket jämn match där lagen hade varsin halvlek. Seriematchen i Göteborg senast slutade med förlust 2-0 efter två sena baklängesmål.
 
Insatsen var bra rent inställningsmässigt och i viljan att vinna, men trots det vann ett skickligt och bra Göteborg till slut rättvist.
 
I dagens match får vi tyvärr avvara ett antal spelare som det ser ut just nu. Mariann Gajhede, Ingrid Schjelderup, Ida Brännström ser ut att missa matchen på grund av skador, Lisa Klinga har varit sjuk under veckan och är tveksam till spel och sedan tidigare är Tilda Heimersson borta resten av säsongen.
 
Välkommen till match! 
 
 
Jörgen Petersson
Tränare
Linköpings FC

2011-09-03 10:00

Skrivet av: Webbredaktionen