Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Umeå 2011
Foto: Filip Oskarsson

LFC blickar framåt mot Umeå

Linköpings FC beger sig under söndagen till Umeå och Gammliavallen för match i Damallsvenskan. Motståndarna Umeå slåss för att hänga kvar i toppen medan LFC försöker att slutföra säsongen med flaggan i topp.

På söndag tar vi bussen och flyget upp till Umeå för att ta oss an hemmalaget. Umeå har i år haft ordentlig toppkänning under en längre tid men har tappat något på slutet. I dagsläget ligger man trea på samma poäng som tvåan Tyresö. Det är inte överraskande att laget är så högt upp, då man har fått bygga vidare på en stark trupp som dessutom förstärkts allteftersom. Inför året förstärkte man bland annat med Ramona Bachmann och ytterbacken Tuija Hyyrynen. Andra starka kort i laget är erfarna målvakten Caroline Jönsson och spelmotorn tillika nigerianska landslagsspelaren Rita Chikwelu.

LFC kommer till matchen efter en mycket bra genomförd match mot Hammarby. Efter stundtals riktigt vasst anfallsspel slutade matchen hela 5-0 till LFC och vi kunde glädja oss åt både bra individuella insatser och ett bra fungerande lag. Vi ser fram emot Umeåmatchen med tillförsikt, och vi ska göra allt vi kan för att stöka till det för topplagen.

Läget i spelartruppen: Vi har fortfarande frågetecken för Kosovare Asllani som har besvär med sin rygg, i övrigt ser det ut som alla är tillgängliga. Sedan tidigare är Tilda Heimersson borta resten av säsongen.

2011-09-10 20:00

Skrivet av: Webredaktionen