Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Malmö 20110720 cupen Lisa Klinga Nilla Fischer
Foto: Filip Oskarsson

LFC går för seger mot Malmö

Linköpings FC spelar mot Ldb FC Malmö på Folkungavallen i slutet av veckan. Det kommer bli en tuff match men LFC går för de tre poängen mot de regerande svenska mästarna. Läs nedan Jörgen Peterssons tankar kring matchen.

LdB Malmö är LFC:s motståndare i söndagens damallsvenska match. En match som vi ser fram emot med spänning och en match som är väldigt viktig för den allsvenska slutstriden.

Malmölaget leder allsvenskan och är med tanke på spelartrupp och resurser givetvis stora favoriter till sin andra raka SM-titel. Dock är det ju så att LFC faktiskt slog ut LdB ur Svenska Cupen så sent som direkt efter VM med 2-1 efter en väl genomförd match.

Förutsättningarna inför matchen är intressanta. Båda lagen har under en längre tid haft spelare på skadelistan och i senaste omgången fick LdB tre spelare utvisade i seriefinalen mot Tyresö. Trots detta kommer laget att vara fyllt av VM-spelare såsom Therese Sjögran, Nilla Fischer, Lina Nilsson, Linda Forsberg, Pamela Tajonar och givetvis den korttidsanställde landslagskaptenen Caroline Seger. Ett antal utländska landslagsspelare tillkommer dessutom så visst är det fortfarande en mycket stark trupp som kommer på besök till Linköping.

För LFC:s del har senaste tidens matcher varit bättre och bättre och de två senaste mot Hammarby (5-0) och Umeå borta (1-1) har känts stabila och bra. Flera spelare har kommit upp i bättre nivå, framförallt efter att ha kommit i kapp träningsmässigt. Vi vet att vi står inför en svår men långt ifrån omöjlig uppgift i söndagens och vi kommer att göra allt vi kan för att spänningen i allsvenskan ska bibehållas!

Vi vill att du som åskådare ska få se ett energiskt och viljestarkt LFC som alltid gör allt för att vinna. Vi vill spela en positiv och teknisk anfallsfotboll kombinerat med ett disciplinerat försvarsspel, men om det inte fungerar för dagen ska vi kriga oss till framgången!

2011-09-23 13:30

Skrivet av: Webredaktionen