Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Tölö-LFC 2011 Svenska Cupen Lisa Klinga
Foto: Filip Oskarsson

Stark hemmalag väntar LFC

Linköpings FC spelar i morgon mot Djurgårdens IF DFF på anrika Stockholms Stadion. Det kommer bli en tuff match mot erkänt hemmastarka Djurgården. Här nedan sammanfattar Jörgen Petersson sina tankar kring matchen.

I söndagens bortamatch på anrika Stockholm Stadion är det dags för LFC att ta sig an Djurgården. Ett Djurgården som av många tippades bli sämsta Stockholmslag 2012, men som i stället har visat upp en väldigt positiv och bra fotboll som resulterat i säkrat kontrakt. Och det är framförallt via ett framgångstrikt spel på hemmaplan med 6 segrar på 9 matcher man har lyckats så bra. Laget har många unga bra spelare men även internationell rutin i ett flertal utländska landslagsspelare.

LFC kommer till matchen efter seger mot storfavoriterna LdB, Malmö. Matchen slutade i en rättvis 2-0 seger efter en mycket bra genomförd match, och denna vinst spetsade till den damallsvenska slutstriden rejält. Framförallt genomförde vi en taktiskt sett väldigt bra match, och vi kunde via egna styrkor och genom att använda svagheter hos motståndaren ha bra kontroll på matchen. Många spelare visade tydligt att formen är god, och att vi ska fortsätta göra allt vi kan för att göra en bra avslutning på året. Tyvärr var domarinsatsen denna dag mindre lyckad och framförallt väldigt ojämn, vilket bland annat resulterade i några obegripliga varningar som vi får med oss fortsättningsvis.

Läget i spelartruppen: Louise Fors är avstängd efter tre varningar och sedan tidigare vet vi att Tilda Heimersson är borta resten av säsongen.

2011-10-01 16:30

Skrivet av: Webredaktionen