Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Djurgården - LFC 2011 Rosa
Foto: Filip Oskarsson

Säsongen avslutas i Piteå

Linköpings FC spelar sin sista match för säsongen mot Piteå IF, nykomlingen som håller sig kvar i Damallsvenskan. Här nedan kan du läsa Jörgen Peterssons tankar kring matchen.

Avslutningen av Damallsvenskan 2011 betyder för LFC:s del en tripp till norra Sverige och möte med Piteå. En nykomling som är klara för allsvenskt spel även 2012, men som knappast är helt nöjda med resultaten denna säsong. Många etablerade internationella spelare har värvats, några är kvar och några har fått lämna, och förväntningarna var minst en mittplacering för årets stora publiklag i damallsvenskan.

I Piteås spelartrupp finner vi förra LFC-spelaren Faith Ikidi, en internationell mittback av absolut högsta klass. Tillsammans med kanadensiskorna och tillika VM-spelarna Tancredi och Labbé är Faith ryggraden i laget. Ryktet säger att satsningen på etablerade stjärnor blir ännu större 2012, och Piteå har beslutat sig att vara ett topplag snabbt.

För LFC:s del handlar det om att försöka fortsätta den mycket goda trend och form vi visat upp den senare delen av årets säsong. Senast mot Jitex hemma vann vi med klara 3-1, siffror som speglade matchen rätt väl. Det känns bra att vi kunnat visa upp bra spel, attityd och moral nu på slutet trots att möjligheten att nå en topplats varit borta. Vår målsättning är definitivt att ta tre nya poäng och på så sätt få revansch för 1-1 mötet hemma då vi dominerade totalt utan att kunna avgöra.

Vi vill att du som åskådare ska få se ett energiskt och viljestarkt LFC som alltid gör allt för att vinna. Vi vill spela en positiv och teknisk anfallsfotboll kombinerat med ett disciplinerat försvarsspel, men om det inte fungerar för dagen ska vi kriga oss till framgången! Vi vill också passa på att tacka för det stöd vi fått under året, och hoppas på ett fortsatt starkt stöd under 2012!

2011-10-14 19:00

Skrivet av: Webredaktionen