Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Manon Melis har full koll
Foto: Filip Oskarsson

- Det ska bli skoj att komma igång

Det är premiärdags i Damallsvenskan 2012. Linköpings FC möter Kristianstad på bortaplan och kan lämna en lång försäsong bakom sig. - Det ska bli skoj att komma igång efter att ha tränat en hel försäsong, säger Christian Andersson.

Efter en lång försäsong är dags för premiär i Damallsvenskan. Linköpings FC lämnar en stark försäsong bakom sig och går in i årets serie med match på Vilans IP. Hemmalaget Kristianstad står för motståndet, ett lag som är erkänt skickliga på sin hemmaplan. Lägg därtill att Kristianstad i år har gjort en satsning för att vara med och utmana i toppen. Linköpings FC åkte ner till Kristianstad under dagen för att förberedda sig på bästa möjliga sätt inför seriepremiären.

– Det ska bli skoj att komma igång efter att ha tränat en hel försäsong, säger LFCs tränare Christian Andersson.

Kristianstad har som tidigare nämnt gjort en satsning inför årets säsong och har bland annat värvat Kosovare Asllani, som tidigare har spelat i Linköpings FC. Lägg därtill flera landslagsmeriterade spelare som Hedvig Lindahl och Susanne Moberg.

– Kristianstad är ett bra lag på hemmaplan och det har dessutom gjort en satsning inför årets säsong. Det kan bli en öppen match mellan två offensiva lag men det är svårt att sia om matchbilden på förhand.

I Linköping är målsättningen för premiären att åka hemma med en seger från Vilans IP.

– Målet är tre poäng i matchen. Jag tycker att vi ska gå in i varje match med inställningen att ta tre poäng.

Skadeläget i Linköping blev något mörkare under veckan då det stod klart att Linda Sällström skadat sig svårt i en landskamp för Finland. Utöver Sällström återfinns Tilda Heimersson och Ingrid Schjelderup på skadelistan. Jonna Andersson är ett frågetecken inför matchen på grund av sjukdom.

2012-04-08 20:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson