Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Umeå 2011
Foto: Filip Oskarsson

LFC jagar andra raka segern

Linköpings FC spelar i morgon borta mot Umeå i den tredje omgången av Damallsvenskan. – Det kommer att krävas en bra laginsats om vi ska få med oss tre poäng hem till Linköping, säger Linköpings tränare Christian Andersson.

Tidigt i morgon påbörjar Linköpings FC resan upp till Umeå och T3 Arena för den tredje omgången i Damallsvenskan. Efter tisdagens seger mot Tyresö är känslan god i truppen som reser till det näst nordligaste motståndet i årets Damallsvenskan.

– Jag tycker att känslan är bra i truppen. Vi gjorde en bra match senast mot Tyresö men nu har vi lagt den bakom oss och har fullt fokus på Umeå, säger Linköpings tränare Christian Andersson.

Umeå har öppnat bra i serien och har två raka segrar mot Vittsjö respektive KIF/Örebro. Linköping i sin tur har en oavgjord och en seger efter två spelade omgångar och skuggar därmed Umeå i tabellen. Hemmalaget UIK vill spela en offensiv fotboll och har hittills producerat sex mål framåt och bara släppt in ett mål bakåt.

– Jag tror att det blir en bra match mellan två bra lag. Umeå är ett lag som försöker spela boll och när det stämmer för dem så gör dem det väldigt bra.

LFC måste göra en liknande insats som mot Tyresö för att han chans på tre poäng borta mot Umeå som är ett erkänt starkt hemmalag.

– För oss gäller det att komma upp i nivå och visa att vi kan spela på den nivå som vi gjorde mot Tyresö. Det kommer att krävas en bra laginsats om vi ska få med oss tre poäng hem till Linköping.

Läget i laget är oförändrat vilket innebär att samtliga spelare är tillgängliga förutom Tilda Heimersson, Ingrid Schjelderup och Linda Sällström.

2012-04-22 17:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson