Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Marianna Gajhede Charlotte Rohlin 2012
Foto: Filip Oskarsson

Charlotte tillbaka mot Örebro

Charlotte Rohlin är tillbaka i Linköpings lag i morgondagens match mot Örebro. En bra förstärkning för LFC som är i stort behov av poäng i morgondagens match.

I morgon spelar Linköping på hemmaplan mot Örebro i den sjätte omgången av Damallsvenskan. Det är två lag som känner varandra bra sedan tidigare och som båda har fått en tuff start på årets säsong. Både Linköping och Örebro står på sex poäng efter fem spelade matcher vilket i dagsläget innebär placering nio samt tio i tabellen med fem poäng ner till AIK som ligger på elfte plats.

Damallsvenskan anno 2012 är väldigt jämn och har varit sedan från första sparken. Vid en seger för Linköping i morgon så kan de klättra hela fyra placeringar och närma sig toppkvartetten.

– Serien är väldigt lång och det är absolut inte kört. Vi har en hög kravbild på oss som lag och klubb men om man börjar kollar på tabellen så börjar man tappa fokus. Om vi fortsätter att jobba hårt och vara ödmjuka så kommer vi att vända på det här, säger Christian Andersson.

Linköping förlorade mot Vittsjö förra helgen med 3-0 efter att Vittsjö gjort tre mål inom loppet av nio minuter. I morgon är det Örebro som står på andra sidan mittlinjen och det är en match som är av väldigt viktig karaktär.

– Örebro har genom alla år haft som signum att spela en stabil fotboll. Det är ett stabilt lag som alltid har legat strax över mitten i Damallsvenskan. De är ett hårt arbetande lag och det krävs att vi gör ett gediget jobb och visar att vi vill vinna.

Mot Vittsjö saknade Linköping lagkaptenen Charlotte Rohlin som stod över på grund av en hjärnskakning. Nu är LFCs lagkapten tillbaka i backlinjen och förväntas spela från start. Därmed sjönk skadelistan till tre namn: Tilda Heimersson, Ingrid Schjelderup samt Linda Sällström.

2012-05-09 18:38

Skrivet av: Gustaf Pettersson