Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-Göteborg 2011 Jessica Samuelsson
Foto: Filip Oskarsson

– Det kommer bli en tuff match

Ännu en viktig match med tre viktiga poäng på spel väntar Linköpings FC. Göteborg på Valhalla IP brukar vara en tuff utmaning och det kommer krävas hårt arbete från LFC för att tre seger ska bli en verklighet.

Linköpings FC spelar ikväll mot Kopparberg/Göteborgs FC på Valhalla IP i en match där tre mycket viktiga poäng står på spel. Linköpings FC har haft det kämpigt i början av serien och återfinns på en nionde plats med sju poäng på sex matcher. Göteborg i sin tur är med i toppstriden med tio poäng på sex matcher.

– Det kommer bli en tuff match. Göteborg är ett starkt hemmalag och det kommer krävas ett hårt jobb från alla oss om vi ska ta poäng på bortaplan. Det är fullt möjligt att göra det och det krävs att vi kommer upp på en hög nivå för att kunna hota de på hemmaplan, säger Linköpings tränare Christian Andersson.

Göteborg har under många år fått behålla sin stomme och har utifrån det byggt ett lag som har varit framgångsrikt under många. Spelare som Linnea Liljegärd, Johanna Almgren och Stina Segerström har spelat ihop i flera år och har tillsammans med nyförvärv som Christen Press bidragit till en stark start för Göteborg.

– Det är samspelet lag som har spelat ihop i många år. De har fått in lite nya ansikten och lite nytt blod vilket har inneburit en startsträcka för vissa spelare. Men det är ett starkt kollektiv där stommen har spelat ihop i flera år.

Hur är läget i laget?
– Både Manon Melis och Nilla Fischer är tillbaka i spel. Tilda, Ingrid, Linda och Charlotte är alltjämt på skadelistan.

2012-05-22 11:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson