Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jonna Andersson LFC-Piteå 2011
Foto: Filip Oskarsson

Piteå gästar Folkungavallen

Damallsvenskan återstartar efter drygt två veckors uppehåll på grund av landslagssamlingar. För LFCs del väntar match mot Piteå.

På söndag är det återstart i Damallsvenskan för Linköpings FC. Seriens nordligaste lag, Piteå IF kommer på besök till Folkungavallen. Drygt två veckor har gått sedan LFCs senaste match i serien när de förlorade med 6-0 på bortaplan mot Göteborg. Laget har nu haft ett antal träningar och är återigen redo för en tuff match.

Vad har ni gjort sen förlusten mot Göteborg?

– Åtta spelare var borta med landslaget och har presterat bra. De har gjort bra resultat och fått med sig bra energi från sina uppdrag. Vi har inte ältat så mycket hur det har sett ut bakåt i tiden utan vi har jobbat med hur vi vill spela. Det är väldigt lätt att man fastnar i det som inte fungerar om man håller på och ältar. På söndag hoppas jag att vi kan komma upp i en så pass bra nivå som vi kan göra, säger Jörgen Petersson.

Linköpings inledning på säsongen har inte varit bra och laget ligger på en niondeplats, långt ifrån den topplats som de tippades ha inför säsongen.

– Vi har gjort för lite mål framåt och har släppt in för mycket och det har inte kuggat ihop varken framåt eller bakåt. Förhoppningsvis kommer vi ur det och att det händer redan på söndag. Det har varit bra tendenser under veckans träningar men det krävs hårt jobb från alla involverade.

Piteå står för motståndet på söndag, ett lag som har öppnat positivt i årets upplaga av Damallsvenskan. De återfinns på en sjätteplats i serien med tio inspelade poäng efter sju omgångar.

– De har varit bra så här långt i år. De har varit stabilt bra och är lite bra organiserade i år. Det är jobbigt lag att möta, de är bra på fasta situationer och de jobbar hårt hela tiden.

2012-06-01 18:35

Skrivet av: Gustaf Pettersson