Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lisa De Vanna 2012  LFC-Piteå
Foto: Filip Oskarsson

LFC går för tre nya poäng

I morgon tar LFC nya steg i jakten på topplagen i Damallsvenskan. Djurgården kommer till Linköping, förstärka med Jessica Landström gör sin första på Folkungavallen sedan SM-guldet med LFC 2009.

I morgon kommer anrika Djurgårdens IF till Folkungavallen för spel i den nionde omgången av Damallsvenskan. Linköpings FC kommer till matchen med en förlust i ryggen efter onsdags sorti ur Svenska Cupen men spänner nu bågen inför morgondagens tuffa drabbning mot tabelljumbon Djurgården.

– Det är en otroligt viktig match. Vi är på klar uppgång både matchmässigt och träningsmässigt. Vi var bra under större delen av matchen mot Piteå och gjorde en väldigt bra andra halvlek mot Kristianstad.

Linköpings FC är sannerligen på uppgång och har sedan förlusten mot Göteborg tagit sig samman och höjt sin prestationsnivå.

– Vi har börjat kugga i bättre och vi tar bättre beslut överlag i spelet. Vi är på klar uppgång, vi kuggar i bättre i anfallsspelet och är lite tryggare i försvarsspelet men det betyder inte att vi har kommit upp i några himmelshöjder utan vi har ett jäkla hårt jobb framför oss.

Morgondagens motståndare Djurgården har fått en tuff inledning på säsongen och har inte fått resultaten med sig trots att de stundtals har spelat riktigt bra.

– Det är ett bolltryggt lag, vilket gäller Stockholmslagen överlag. Men de har inte varit speciellt effektiva framåt och har förlitat sig på att väldigt få spelare i anfallsspelet. De har en hel del A-landslags- och U-landslagsspelare så det är inget dåligt lag men de har varit lite uddlösa framåt.

I Linköping är samtliga spelare tillgängliga förutom långtidsskadade Linda Sällström, Charlotte Rohlin, Tilda Heimersson och Ingrid Schjelderup.

2012-06-09 17:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson