Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lollo tacklar
Foto: Filip Oskarsson

En tuff och jÀmn match Àr att vÀnta

Ett lag som inte har levt upp till förvÀntningarna men som alltid spelar bra matcher mot LFC. Det Àr söndagens motstÄndare Jitex, ett lag som med största sÀkerhet kommer att bjuda upp ordentligt pÄ Folkungavallen pÄ söndag.

På söndag är det dags för den elfte omgången av Damallsvenskan när åttonde placerade Jitex BK kommer till Folkungavallen. Linköping i sin tur återfinns på en sjunde plats, en poäng framför söndagens motståndare. LFC spelade match så sent som i tisdags när de mötte Malmö på bortaplan, en match som slutade med en knapp uddamålsförlust. Jitex har även de en uddamålsförlust i bagaget då deras senaste match slutade med förlust mot Örebro.

– Vi kände att vi gjorde en helt okej prestation i Malmö och med lite flyt hade vi kunnat få med oss en poäng. Vi har haft en period som har varit bra och ganska stabil och kan vi bara hålla den stabiliteten på en lite högre nivå så ska de nog bli bra så småningom.

LFC stod för en bra insats mot Malmö och spelade bra över stora delar av matchen. Men trots en bra insats så vann alltså hemmalaget med 2-1 efter att Ramona Bachman rullat in 2-1 i början av den andra halvleken.

– Man får ta med sig det som har varit bra och justera det som har varit mindre bra. När vi är kompakta i försvarsspelet så är det väldigt svårt att skapa chanser på oss och Malmö hade inte en enda målchans mot oss i etablerat spel utan de skapar sina chanser i deras omställningar. Så kompaktheten i försvarsspelet och att när vi kan varierar oss i vårt anfallsspel så är det riktigt bra, säger Linköpings manager Jörgen Petersson.

Söndagens motståndare Jitex ligger för närvarande en placering bakom LFC och har likt LFC inte motsvarat förväntningarna i inledningen av säsongen.

– Jag tror att de är lite som vi, att de är missnöjda med deras inledning av serien. De hade höga ambitioner och skaffade ett par landslagsspelare och dessutom en ny tränare i Stefan Rehn. Jag tror att vi är ungefär i samma läge mentalt, att vi är ganska missnöjda med vårsäsongen och att vi hade velat ta mer poäng.

Hur är det att möta Jitex?
– Det blir nästan alltid tuffa och jämna matcher mot Jitex och man får ingenting gratis. De finns en väldigt stor arbetsmoral i laget och när deras spel inte fungerar så jobbar de alltid väldigt hårt.

I LFC fattas sedan tidigare Charlotte Rohlin, Tilda Heimersson, Linda Sällström samt Ingrid Schjelderup. Utöver detta så saknas även Jonna Andersson i söndagens match då hon är uttagen till att spela F19-EM med Sverige.

2012-06-29 11:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson