Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lollo Fors i kamp mot Djurgården 2012
Foto: Filip Oskarsson

Sista matchen innan OS-uppehållet

Link√∂pings FC spelar i morgon den sista matchen innan OS-uppeh√•llet. F√∂r motst√•ndet st√•r Djurg√•rden, som LFC k√∂rde √∂ver med 11-0 f√∂r drygt tre veckor sedan. ‚Äď Det √§r en helt ny match med nya f√∂ruts√§ttningar, s√§ger Link√∂pings tr√§nare Leif Eriksson.

I mitten av juni möttes lagen på Folkungavallen. Då slutade det med förnedring när LFC körde över Djurgården med hela 11-0. I morgon ställs de återigen mot varandra i samband med att serien ”vänder”. Men man ska inte förvänta sig att det återigen blir en förnedringsseger för LFC.

– Det är en helt ny match med nya förutsättningar, vi spelar på bortaplan och de har plockat några poäng sen förra matchen. Samtidigt vet vi att vi är jäkligt bra just nu och det är den känslan vi tar med oss, säger Linköpings tränare Leif Eriksson.

– Sen om vi lyckas vinna med 1-0 eller 2-1, det spelar ingen roll för det är viktigaste för oss att få tre poäng med oss från Stockholm. Då kan vi bygga vidare på det och framförallt få med oss någonting till omstarten efter OS.

Djurgården har haft det tufft i serien och har bara tagit två segrar på elva matcher. De besegrade Umeå IK med 1-0 i den sjunde omgången och vann i derbyt mot AIK med 2-1 i den senaste omgången. Det stora problemet för Djurgården har varit det offensiva spelet och laget har bara mäktat med fem mål framåt på de första elva matcherna. Samtidigt så har inte det defensiva spelet funkat något nämnvärt, Djurgården har gjort släppt in näst mest mål nämligen 29 stycken.

– Det är så att vissa lag får det jäkligt tufft och vi har också haft det jäkligt tufft under våren av olika anledningar. Nu känns det i alla fall som att vi har börjat hitta rätt och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det. Normalt sett är vi ett bättre lag än Djurgården men bollen är rund och allt kan hända, men spelar vi som vi ska så ska vi ha tre poäng i den här matchen.

I morgondagens match är samtliga spelare tillgängliga förutom långtidsskadade Charlotte Rohlin, Linda Sällström, Tilda Heimersson och Ingrid Schjelderup samt Jonna Andersson som spelar F19-EM i Turkiet.

2012-07-03 17:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson