Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Christian Andersson 2012
Foto: Erik Åström

– Det viktigaste är att prestera

Linköpings FC ställs i morgon mot en tuff motståndare i form av serieledande Ldb FC Malmö. LFC siktar uppåt i tabellen och morgondagen blir en kamp om viktiga poäng.

Efter det oavgjorda resultatet mot Jitex förra veckan tappade LFC poäng mot topplagen. I morgon kommer serieledaren Ldb FC Malmö till Folkungavallen och det är kanske LFC:s sista chans att hänga på i toppstriden.

– Det är det absolut. Vi vill gärna komma så nära toppen som möjligt och vi ser nu att tredjeplatsen är inom räckhåll. I och med den dåliga vårsäsongen så vill vi gärna vara med om att ta en medalj i höst, säger Christian Andersson, tränare i LFC.

Morgondagens motståndare Ldb FC Malmö leder för närvarande serien och är tillsammans med Tyresö den stora guldkandidaten. Malmö är dessutom ett riktigt bra fotbollslag och det kommer bli tufft i morgon för LFC.

– Det har skickliga spelare på alla positioner och det är ett riktigt starkt lag i offensiven. Vi har tittat på dem och analyserat och vi har lite fördel med att Martin (Sjögren, ass.tränare i LFC) har tränat dem de senaste två åren. Vi ska försöka utnyttja deras svagheter, säger Christian och fortsätter:

– Det viktigaste är att prestera och det är en viktig höst både för klubben och för många spelare. Jag tycket att det är dags att visa revanschlustan ordentligt och verkligen visa att vi vill vara med där uppe.

I Linköping saknas fortfarande Nilla Fischer samt de sedan tidigare långtidsskadade spelarna Charlotte Rohlin, Linda Sällström, Ingrid Schjelderup och Tilda Heimersson.

2012-08-25 16:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson