Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Christian Andersson 2012
Foto: Erik Åström

Tuff match väntar mot Tyresö

Linköpings FC ställs imorgon mot ett väldigt bra Tyresö FF som ligger tvåa i Damallsvenskan. – Det är ett offensivt skickligt lag, säger Christian Andersson.

I morgon ställs Linköpings FC mot Tyresö FF på Tyresövallen. Tyresö pekades ut som den stora guldkandidaten inför säsongen och är mycket riktigt med uppe i toppen. Linköpings FC ligger på en sjätteplats i serien och har åtta poäng upp till Vittsjö som ligger på den tredjeplats som LFC är ute efter.

Linköping mötte Ldb FC Malmö i den senaste omgången i en match som bestod av hela åtta mål och väldigt stor fotbollsunderhållning. LFC var i ledning med både 2-1 och 3-2 men lyckades inte hålla ledningen hela vägen ut.

Men morgondagen bjuder på ett väldigt tufft motstånd i form av Tyresö. LFC mötte Tyresö redan i den andra omgången i våras och besegrade då Tyresö med 1-0 efter mål av Emma Lundh.

– Jag tror att det blir en likvärdig match som den mot Malmö med två offensiva lag som möts och ett böljande spel med mycket omställningar, säger Linköpings Christian Andersson och fortsätter:

– Till skillnad från matchen mot Malmö ska vi minimera våra misstag och täta till försvarsspelet.

Tyresö ligger tvåa i tabellen och lever mycket på sina storstjärnor och framförallt Marta.

– Det är ett offensivt skickligt lag med många individuellt skickliga spelare.

Läget i laget?

– Nilla Fischer är tillbaka och kommer att starta imorgon. I övrigt saknas Charlotte Rohlin, Tilda Heimersson, Linda Sällström samt Ingrid Schjelderup.

2012-09-01 13:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson