Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jessica Samuelsson 2012 LFC-Piteå
Foto: Filip Oskarsson

Kristianstad gäster Folkungavallen

Linköpings FC ställs i morgon mot femteplacerade Kristianstads DFF. Räkna med att det kommer bli en offensiv tillställning på Folkungavallen.

I morgon ställs Linköpings FC mot tabellfemman Kristianstads DFF. Linköping mötte Kristianstad i premiären av Damallsvenskan i våras och fick med sig en poäng efter en sen kvittering av Manon Melis.

– Vi spelade 1-1 mot dem i våras. Det är ett bra lag och det gäller för oss att komma upp i nivå och alla spelare måste prestera på sin högsta nivå för att vi ska kunna vinna, säger Linköpings Christian Andersson.

Kristianstad stack ut hakan på vårens upptaktsträff inför Damallsvenskan och sa att det skulle vara med och slåss uppe i toppen. Med sex omgångar kvar att spela så ligger Kristianstad på en femte plats och sjutton poäng upp till serieledande Ldb FC Malmö. Deras styrka ligger i deras offensiva spel och att det är ett väldigt modigt lag.

– De vågar anfalla och deras styrka är att de fyller på med mycket folk. De pressar högt i banan, de är modiga i sitt sätt att spela anfallsmässigt helt enkelt. Det kommer bli böljande spel om de spelar på samma sätt i morgon. Vi har haft två tuffa matcher bakom oss (förlust mot Malmö och Tyresö) och det skulle vara väldigt skönt om vi fick utdelning offensivt i morgon.

Läget i laget till morgondagen?

– Alla spelare är tillgängliga förutom de långtidsskadade.

2012-09-09 20:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson