Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Djurgården-LFC 2012 Emma Lundh
Foto: Filip Oskarsson

Tuff bortamatch mot Örebro

Linköpings FC spelar i morgon mot Örebro i den sjuttonde omgången av Damallsvenskan. Med sex matcher kvar att spela återfinns LFC i mitten av tabellen.

Linköpings FC går in i den sjuttonde omgången av Damallsvenskan med bortamatch mot KIF Örebro. Örebro har haft en tuff säsong och har inte motsvarat förväntningarna, LFC i sin tur har inte nått de topphöjder som laget förväntades göra inför säsongen.

– Vi möter ett lag som spelar ett 4-4-2 system precis som vi gör. Det gäller att kunna utnyttja det ytorna som uppstår mellan lagdelarna. Vi har skapat oss en bild om hur de spelar efter att ha sett dem på film två gånger och vi ska dra nytta av vissa detaljer, säger LFC:s Christian Andersson.

Linköping har haft en väldigt ojämn säsong och fantastiska insatser har blandats med insatser som har varit mindre bra.

– Det är en säsong som vi inte är nöjda med som helhet och det märks på gruppen. När det blir för många matcher utan segrar så blir det en negativ spiral så vill man bryta den och det vill vi göra i morgon och få med oss en seger hem.

I morgondagens match mot Örebro är det samma trupp som spelade mot Kristianstad. Det innebär att de som saknas är långtidsskadade Charlotte Rohlin, Linda Sällström, Ingrid Schjelderup samt Tilda Heimersson.

2012-09-21 19:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson