Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Fischer i nickduell mot Vittsjö 2012
Foto: Filip Oskarsson

LFC ställs mot Vittsjö på Folkungavallen

Linköpings FC spelar i morgon mot Vittsjö i den 18:e omgången av Damallsvenskan. En tuff match väntar LFC mot den här säsongens uppstickare.

Linköpings FC spelar i morgon mot säsongens uppstickare Vittsjö på Folkungavallen. Linköping kommer till matchen med en positiv känsla efter den mycket viktiga segern mot KIF/Örebro för en och en halv vecka sedan.

– Det var viktigt med seger senast. Vi har gjort vissa förändringar i vårt sätt att arbeta och det var skönt att se att vi fick utdelning för det, säger Linköpings Christian Andersson.

Vittsjö tippades att vara ett av bottenlagen inför säsongen. Men laget från den lilla orten i Hässleholms kommun har chockat hela Damfotbollssverige och ligger för närvarande på en femteplats i tabellen.

– De har överraskat allas förhandstips och expertis. Det är ett lag som i sina bästa stunder kan överraska vilket lag som helst och de har de visat under året. De är ett stundtals ett lag som är väldigt oförutsägbara i sitt sätt att spela.

– De har snabba anfallare där Sofie Andersson har varit den mest framstående i deras lag vad gäller målproduktion. Det är ett också ett lag som jobbar väldigt hårt för varandra.

Linköpings FC tog en viktig seger i den senaste matchen mot Örebro. Nu ska laget jobba vidare på den goda insatsen som innebar tre poäng för en och en halv vecka sedan.

– Vi ska spela vårt spel och jobba vidare med det vi har försökt implementera i truppen. Vi ska naturligtvis fånga in den vind vi har seglen från segermatchen i Örebro och jobba vidare på det.

Hur ser läget ut i laget?
– Det är samma sexton spelare som är tillgängliga sedan tidigare. Vi kommer att ta ut laget under morgondagen.

2012-10-01 15:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson