Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jessica Samuelsson är steget före Piteå 2012
Foto: Filip Oskarsson

LFC jagar medalj i matchen mot Piteå

Linköpings FC spelar en viktig match när de ställs mot Piteå på söndagseftermiddagen. LFC jagar medalj och för det krävs en seger mot Piteå.

Linköpings FC ställs i morgon mot Damallsvenskans nordligaste lag Piteå, i en match som kan komma att avgöra huruvida LFC kommer att ta en medalj eller inte efter säsongens slut.

– Det är en viktig match för att hänga på i medaljstriden då vi kan ta lilla silver eller brons och det skulle vara en härlig avslutning på säsongen.

Piteå ligger för närvarande på en åttonde plats och har lyckats att etablera sig i Damallsvenskan. Men vid förlust i morgon kan de komma att dras in i bottenstriden efter dagens segrar för Djurgården och AIK.

– Piteå spelar ett 4-4-2 med ett välorganiserat försvarsspel och de är ganska raka i sitt anfallsspel. Utifrån det gäller det att vi spelar i vårat spel, att vi är noggranna i vårat anfallsspel och försvarsspel. Spelar vi som vi har gjort de senaste två matcherna så är chanserna goda att vi får med oss tre poäng hem men det krävs ett hårt jobb. Chansen att ta en medalj är morot nog för att inspirera oss.

Vad kommer bli viktigt i ert spel?
– Det är viktigt att vi är lojala mot vårt sätt att spela vilket vi har gjort bra de senaste två matcherna och att vi är noggranna i vårt passningsspel.

– Det är samma sexton spelare tillgängliga, men vi kommer att ta ut laget i morgon.

2012-10-06 21:24

Skrivet av: Gustaf Pettersson