Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Smedby-LFC 2012 Lollo Fors Jessica Samuelsson jube
Foto: Filip Oskarsson

LFC jagar femte raka vinsten

Linköpings FC ställs mot AIK i omgång 21 av Damallsvenskan. Med två omgångar kvar har LFC övertaget i kampen om tredjeplatsen.

Linköpings FC har gått som tåget under höstsäsongen. Fyra raka vinster har radats upp och laget har kämpat sig upp till en tredjeplats i tabellen med stor chans på Lilla Silvret.

– Jag tror att mycket ligger i enkelheten. När vi inte överarbetar och gör det som vi har sagt att vi ska göra så blir det enkelt. Allting påverkas av segrar, har du vinnarskalle på elitnivå så ger segrar en skjuts framåt och fyller på bägaren med självförtroende, säger LFC:s Christian Andersson.

I morgon ställs Linköping mot AIK, ett AIK som slåss för sin fortsatta existens i Damallsvenskan. Med två matcher kvar har de sex poäng upp till säker mark och har därför inte saken i sina egna händer.

– Vi möter ett AIK som kan hänga kvar om de vinner sina två avslutande matcher samt har övriga resultat. De kommer naturligtvis att kriga för seger så länge chansen till nytt kontrakt finns.

Linköpings FC siktar på att ta den femte raka vinsten och receptet för att nå den är enkelt.

– Vi ska göra som vi har gjort de senaste matcherna. Vi ska spela enkelt och fylla på med spelare i offensiven, som vi vill ska generera länge anfall.

Läget i laget?
– De spelare som är friska är också tillgängliga för spel.

2012-10-26 14:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson