Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lisa De Vanna 2012  LFC-Piteå
Foto: Filip Oskarsson

Nästa anhalt: Kristianstad i Svenska Cupen

Linköpings FC tog väldigt viktig seger mot Piteå i söndags. Slutresultatet skrevs till 4-1 och glädjen var stor på Folkungavallen. Nu väntar nästa utmaning, Kristianstad i Svenska Cupen.

Det är dags för den fjärde omgången av Svenska Cupen för damer. I morgon ställs Linköpings FC mot Kristianstad på Vilans IP, en motståndare som är bekant för LFC då de möttes för så sent som en månad sedan i premiären av Damallsvenskan. Den här gången är tanken att Linköpings FC ska avgå med segern och avancera fram till kvartsfinal i Svenska Cupen för damer.

Kristianstads väg fram till den fjärde omgången gick via seger mot Kalmar AIK med 0-5, en match där den förre Linköpings-spelaren Kosovare Asllani öppnade målskyttet i matchen för sitt Kristianstad. Linköping i sin tur tog sig vidare från den tredje omgången efter seger mot Norrköpingslaget Smedby AIS med 0-5 där Jonna Andersson stod för två mål och visade upp en härlig fart i det offensiva spelet.

Linköping kommer till matchen mot Kristianstad med råg i ryggen efter söndagens seger mot Piteå med 4-1 på Folkungavallen. Lisa De Vanna blev stor matchvinnare när hon gjorde tre av Linköpings fyra mål och visade att formen är på väg åt rätt håll.

– Vår vinst mot Piteå var rättvis. Även om bortalaget skapade ett antal lägen där Sofia fick kliva fram och visa sin kvalité, var vi det totalt sett bättre laget, säger Linköpings manager Jörgen Petersson.

Nu är siktet instället på morgondagens match mot Kristianstad, en match som kommer kräva en helhjärtat insats för att Linköping ska kunna ta sig vidare.

– Nu gäller ny match med nya förutsättningar, och det kommer åter igen att krävas en väldigt stark lagprestation från oss för att få med oss ett bra resultat.

2012-06-05 16:20

Skrivet av: Gustaf Pettersson