Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lollo avancerar framÄt mot Tyresö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Tyresö - först ut för LFC i VÀxjö Cup

Linköpings FC spelar i morgon sin andra trÀningsmatch för sÀsongen. För motstÄndet stÄr Tyresö FF i semifinalen av VÀxjö Cup.

Linköpings FC åkte under fredagen till Växjö för att förberedda sig inför Växjö Cup 2012 som går av stapeln i Tipshallen. I turneringen deltar, förutom LFC, Tyresö FF, Kopparberg/Göteborgs FC samt värdlaget Östers IF. Linköping ställs mot Tyresö i semifinalen, en match som spelas på lördag eftermiddag.

– Det blir en värdemätare när vi möter ett bra lag i Tyresö. Det är ett bra lag som har värvat bra och som är en av aspiranterna till SM-guldet i år, så på sätt så är det en bra värdemätare för oss, säger Christian Andersson, tränare i Linköpings FC.

Tyresö har spänt bågen inför säsongen och har fortsatt sin lyckosamma satsning som har pågått sedan de gjorde entré i Damallsvenskan 2010. I år har det ställt in siktet på SM-guld och har värvat därefter.

– De har plockat in Bosquets som blev utsedd till Amerikanska ligans viktigaste spelare under förra säsongen. De har även värvat Caroline Seger, Lisa Dahlkvist och Linda Sembrant så de har både breddat laget och tillfört spetskompetens.

Hur mycket betyder en seger mot Tyresö för resten av säsongen?

– Alla vinster skapar ett självförtroende och är viktiga på det sättet. Samtidigt kommer vi från en tung träningsperiod så för vår del handlar det mer om att komma igång igen.

Hur ser läget ut i laget?
– Vi har inte tagit ut laget än men samtliga spelare är tillgängliga förutom Jessica Samuelsson och Tilda Heimersson. I Jessicas fall är det sjukdom medan Tilda rehabtränar efter fjolårets korsbandsskada.

2012-02-17 15:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson