Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Gl√§dje efter m√•l mot √Ėster
Foto: Filip Oskarsson

Startelvan mot Fortuna Hjörring

Uppdaterad. Linköpings FC åker till Danmark på träningsläger som uppladdning för Damallsvenskan. På schemat står två träningsmatcher, varav den första spelas redan i morgon mot Fortuna Hjörring. Här nedan kan du läsa Christian Anderssons tankar inför den första matchen

Då står vi redo inför andra matchen denna veckan. Vi sitter i skrivande stund i bussen på väg ner mot Göteborg, för att där med färja ta oss vidare över till Fredrikshamn och Hjörring. Vi kommer att stanna i Danmark i 5 dagar för att förbereda oss med grästräning och även matcher mot danska topplag. Detta för att vi skall kunna komma så väl förberedda som möjligt inför den seriepremiär som stundar. (Där möter vi Kristianstad borta på gräs den 9:e April för att sedan ta oss an Tyresö hemma den 17:e April.)

Vi genomförde en bra match i onsdags där vi vann övertygande mot Östers IF med hela 9-0. Det var en match som vi innan visste att vi skulle föra och styra. Men vi ville styra den på det sätt som vår spelidé är utformad på. Något som vi stundtals lyckades väldigt bra med!

Vår ambition att genomföra matchen efter vår spelidé, nu dock till skillnad mot i onsdags mot ett lag som är ett av Danmarks absolut bästa. Fortuna Hjörring spelar även dom 4-2:3-1 i utgångsposition, men där dom har tendens att förändra sitt sätt att spela beroende på vad för motstånd dom ställs emot.

Fortuna Hjörring som är mitt i sin säsong har ett lag som redan är samspelt och väl framme i sin fysik och form. Vi kommer dock som jag skrev tidigare, att utgå från vårt sätt att spela och ha som målsättning att göra det lika väl som mot Öster.
 
Startelvan:
Sofia Lundgren - Jessica Samuelsson, Nora Holstad Berge, Charlotte Rohlin, Matilda Agné - Nilla Fischer, Mariann Gajhede - Linda Sällström, Louise Fors, Manon Melis - Lisa De Vanna.
 
Avbytare:
Karen Bardsley - Emma Lundh, Petra Larsson, Josefine Alfsson, Ingrid Schjelderup, Jonna Andersson.

Ej tillgängliga för spel mot Fortuna Hjörring:
Maja Krantz, Tilda Heimersson

2012-03-17 13:00

Skrivet av: Webredaktionen