Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Emma Lundh Djurgården 2012
Foto: Filip Oskarsson

– Inspirerande att möta Djurgården

Linköpings FC spelar i morgon en träningsmatch mot Djurgården som förberedelse innan återstarten av Damallsvenskan.

Linköpings FC ställs i morgon mot Djurgården i en förberedande träningsmatch för Damallsvenskan som återstartar den 19/8. Matchen spelas på Kristinebergs IP och det är positiva tongångar i LFC-lägret inför matchen.

– Det ska bli väldigt roligt att komma igång igen. Vi har haft två veckor semester och är nu inne på vår tredje träningsvecka. Det ska bli inspirerande att spela mot Djurgården, säger Christian Andersson.

Under juli har det skett två förändringar i truppen där Pernille Harder har kommit in på spelarsidan och Martin Sjögren har kommit in i ledarstaben.

– Det som har kommit har varit väldigt positivt. Vi har som mål att göra en bra höst och vi ska lägga ner mycket energi på att göra det och att få tjejerna inspirerade.

– Pernille är en väldigt duktig spelare, en offensiv spelartyp som har bra blick för spelet. Det är ett väldigt bra tillskott som vi har fått in.

I morgondagens match mot Djurgården är Pernille Harder spelklar och kan därmed göra sin debut i LFC-tröjan. De spelare som missar matchen är Sofia Lundgren, Karen Bardsley samt Nilla Fischer som alla tre har spelat OS. I övrigt saknas Tilda Heimersson, Ingrid Schjelderup, Linda Sällström och Charlotte Rohlin som är långtidsskadade sedan tidigare.

2012-08-07 11:55

Skrivet av: Gustaf Pettersson