Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Charlotte Rohlin Madeleine Edlund 2012
Foto: Filip Oskarsson

Charlotte Rohlin gör comeback!

Efter elva månaders skadefrånvaro gör lagkaptenen Charlotte Rohlin comeback! Hon kommer att spela första halvlek i eftermiddagens bortamatch mot Östers IF.

I eftermiddag ställs Linköpings FC mot Östers IF i försäsongens näst sista match. Målet med matchen är att en startelva ska börja forma sig till premiären som är om drygt två veckor.

– Det är en av de två matcher som vi har kvar så givetvis fyller den en viktig funktion. Förhoppningsvis ska en startelva börja forma sig så ur den aspekten är det en viktig match. Det blir dock lite annorlunda jämfört med de två senaste matcherna då vi ska möta ett lag från serien under. Förhoppningsvis blir vi mer bollförande och kan jobba mer med andra delar i spelet än vad vi har gjort under tidigare matcher, säger Martin Sjögren.

Ett glädjande besked för LFC är att lagkaptenen Charlotte Rohlin är tillbaka i spel. Hon kommer att inleda matchen mot Öster, vilket blir hennes första match på elva månader.

– Ett jätteviktigt svar för vår del i den här matchen är Lottas status. Lotta kommer spela första 45 minuterna och för oss är det en viktig pusselbit i vårt lag så det är en specifik grej som är viktig med matchen. Det ska också bli intressant hur våra forwards klarar sig, där är det lite mer oskrivet hur det kommer att se ut.

Hur ser läget ut i laget?
– Sofia Lundgren, Jennie Nordin, Linda Sällström, Tilda Heimersson och Pauline Hammarlund kommer inte att spela. För Sofia går det framåt, Jennie Nordin är borta med stukad fot och Pauline är i väg med F19-landslaget.

2013-04-02 13:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson