Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-Mallbacken 130609
Foto: Ted Malm

Viktig match i cupen väntar

Ikväll åker Linköpings FC till Kalmar för att ställas mot Elitettan-laget IFK Kalmar i den tredje omgången av Svenska Cupen. Det blir LFCs andra cupmatch för säsongen (den första slutade med 0-13 vinst mot Landsbro)

– Svenska Cupen är viktig för oss då det är en titel som vi kan vinna. Det är viktigt att vi går vidare så utifrån den aspekten är det en viktig match ikväll. Det är ett bra tillfälle att testa lite spelare i nya positioner, säger Martin Sjögren.

LFC har under sommaren fått in några nya spelare samt haft några spelare på skadelistan. De flesta är på väg tillbaka och kommer att få speltid i kvällens match mot Kalmar.

– Eunice Beckmann, Maja Krantz och Jennie Nordin behöver få speltid och kvällens match är ett bra tillfälle för dem att komma närmare matchformen.

Vad blir viktigt i matchen?

– Det som blir viktigt är att vi håller fokus och är noggranna genom hela matchen, det är väldigt viktigt när man möter lag från lägre divisioner. Det finns alltid en risk att man tror att det blir lättare än vad det är så det är viktigt att vi håller fokus och gör det vi ska.

Läget i laget: Sofia Lundgren och Linda Sällström är skadade och är inte tillgängliga för spel. Venera Rexhi kan inte heller delta på grund av att hon har spelat i Svenska Cupen med Boren den här säsongen.

2013-08-22 10:55

Skrivet av: Gustaf Pettersson