Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Martin Sjögren 2012
Foto: Linköpings Fotboll Club

√Ąntligen dags f√∂r premi√§r!

I morgon går Linköpings FC in i Damallsvenskan 2013. Efter fyra månader av träningar och träningsmatcher är det äntligen dags för premiär mot Kopparberg/Göteborgs FC.

I morgon startar Damallsvenskan för Linköpings FC. Efter en fyra månaders lång försäsong är det dags för den första tävlingsmatchen för det nya, unga LFC.

– Det är roligt att det drar igång och det är det vi tränar för under fyra månaders tid. Det känns bra att vi kastas in i hetluften direkt mot ett lag som är tippade att vara med och slåss om SM-guldet. Det känns som att vi har ett bra läge att överraska i morgon, säger Martin Sjögren.

För motståndet står Kopparberg/Göteborgs FC, ett lag som under flera år har tillhört toppen i Damallsvenskan. Även inför denna säsong är KGFC ett av lagen som tippas tillhöra lagen som ska slåss om SM-guldet.

– Göteborg har spelat tre tuffa tävlingsmatcher redan, med dubbla möten i Champions League och Supercupen, och är på så sätt redan inne i tävlingssäsongen. Jag tror att Göteborg kommer gå ut relativt hårt de första 15-20 minuterna men fixar vi det så har vi bra läge att jobba oss in i matchen.

Vilka delar i ert spel pratar ni om?
– Det är i stort sett samma saker som under försäsongen. VI vill bedriva vårt anfallsspel som vi har jobbat med, att anfalla med mycket folk. Sen vill vi vara kompakta i vårt försvarsspel men som alltid har man en motståndare som man ställs mot.

Läget i laget?
– Det är bara Linda och Tilda som inte kan spela. Övriga spelare är i full träning och är tillgängliga för spel.

2013-04-16 15:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson