Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Vittsjö 2013
Foto: Ted Malm

LFC ser fram emot en spännade match

Efter förra helgens oavgjorda möte med Jitex BK laddar Linköpings FC om för ännu en match på bortaplan. Lördagens match spelas i Kristianstad, mot ett hemmalag som har blandat i prestationer under inledningen av säsongen.

Efter en tid av tuff matchning innan matchen mot Jitex har Linköpings FC fått möjlighet att träna bra i samband med matchuppehållet på sex dagar.

– Det känns skönt att vi har kunnat träna flera pass innan matchen och då kan man förberedda sig lite mer utefter motståndarna och man hinner träna både försvarsspel och anfallsspel utefter motståndarna, säger LFCs Martin Sjögren.

Morgondagens motståndare Kristianstad ligger på en fjärdeplats med tio inspelade poäng, tre för Linköpings FC som för närvarande ligger på sjundeplats i tabellen. Historiken lagen emellan talar till LFCs fördel, med det lilla tillägget att matcherna har varit av jämnare karaktär de senaste åren.

– Matchbilden brukar se ganska likadan ut oavsett vilket lag som Kristianstad möter. De spelar på ett sätt där fyra spelare, de tre anfallarna och den offensiva mittfältaren, är vassa och där får vi se upp med deras omställningar, säger Martin och fortsätter med att säga:

– Sen har de en backlinje som spelar vågat och de har backlinjen högt, vilket kommer innebär att vi kommer löpa en del offside, men det kommer också finnas bra chanser till genombrott.

Läget i laget?
– Alla är hela och friska utom Linda Sällström och Tilda Heimersson.

2013-05-17 18:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson