Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Malmö 130528
Foto: Ted Malm

- Vi Àr inne i en positiv trend

Efter tre raka vinster Àr det dags för LFC att ta sig an en av Ärets tvÄ nykomlingar. VÀrmlÀndska Mallbacken gÀstar den tillfÀlliga hemmaarena Folkungavallen i Damallsvenskan tionde omgÄng, tillika den nÀst sista matchen i EM-uppehÄllet.

– De har gjort en helt okej vårsäsong. Jag har inte sett dem än men ska kolla in dem under kvällen och morgondagen. Vi kan utgå ifrån att de kommer arbeta hårt och jag tror att det lite mer rakt spelande lag och påminner kanske lite om Piteå i sitt sätt att spela, säger LFCs Martin Sjögren.

Som tidigare nämnt har LFC presterat bra under en längre tid och har radat upp tre raka vinster. Den goda trenden har medfört ett höjt självförtroende och en härlig optimism i laget.

– Vi är inne i en positiv trend och det är skönt att det är match snart igen och vi har ett självförtroende som är bra. Vi har presterat på en ganska bra nivå under en längre tid.

I onsdags åkte LFC till Piteå med ambitionen att göra en bra prestation. Trots få målchanser lyckades LFC vinna matchen och fick med sig tre viktiga poäng hem till Linköping.

– Tittar man på tabellplaceringen så var det en väldigt viktig med tanke på att lagen runt omkring tappade poäng. Nu är vi ensam trea och det var även viktigt utifrån aspekten att allting blir lite lättare när man vinner fotbollsmatcher. Det skapar ett bättre självförtroende och det är viktigt att vinna.

Läget i laget?
– Jennie kommer tillkomma, Lidija Kulis kommer inte att spela och vi har ett litet frågetecken på Maja. Det kan mycket väl bli så att vi lyfter upp någon från F19-laget till matchtruppen.

2013-06-07 15:20

Skrivet av: Gustaf Pettersson