Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lina Ringshamre
Foto: JFalk

Lina Ringshamre gör debut i Damallsvenskan

NÀr LFC i morgon stÀlls mot Mallbackens IF kommer mÄlvakten Lina Ringshamre att göra debut i Damallsvenskan. LFC siktar pÄ att fÄ en bra start pÄ höstsÀsongen och bibehÄlla vÄrsÀsongens fina form.

Efter onsdagens vinst i Svenska Cupen är det dags för LFC att kliva in i Damallsvenskan igen. Nykomlingen Mallbacken står för motståndet när LFC ska försöka bibehålla sin goda form från vårsäsongen.

– Efter vår match i onsdags känns det väldigt skönt att få dra igång serien igen. Det kommer bli en intressant höst och vi har skaffat ett intressant utgångsläge. Känslan är bra i truppen och det känns som att vi har tagit oss igenom EM på ett bra sätt, både de som inte har varit med men även de som har spelat, bortsett från Sofia som är skadad, säger Martin Sjögren.

Sofia Lundgren har efter EM haft problem med ryggen och är inte tillgänglig för spel i morgondagens match. Det innebär att Lina Ringshamre kommer att spela sin första match i Damallsvenskan.

– Lina är ju hittagen för att vara en backup till Sofia och jag har fullt förtroende för Lina. Vi känner oss väl förberedda, både Lina och som lag när det gäller att koppla Lina i vårt spel.

Under vårsäsongen lyckades LFC besegra ett defensivt balanserat Mallbacken med 1-0, efter Pernille Harder hittade nätet i slutskedet av första halvleken. Allting talar nu för att Mallbacken kommer att försöka sig på en likande taktik i morgondagens match.

– Jag tror att det kommer hamna ganska lågt och försöka ställa om på oss. Det gäller att vi bibehåller en bra fart och rörelse i vårt anfallsspel, att vi har löpningar och hotar i djupled.

Läget i laget?
– Maja Krantz är tveksam till spel på grund av sin infektion. Däremot har vi fått ett bra besked på Pauline Hammarlund och hon ska vara redo för spel. Glädjande är också att Petra Larsson är tillbaka och tillgänglig för spel i hennes första Damallsvenska match sedan i början på maj.

2013-08-03 14:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson