Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Vittsjö 2013
Foto: Ted Malm

LFC ställs mot Kristianstad

Efter en veckas uppehåll från spel är det återigen dags för LFC att mäta krafterna i Damallsvenskan. Kvällens motståndare är Kristianstad, som för närvarande ligger i de nedre regionerna av tabellen.

– Återigen är det skönt att spela på hemmaplan och vi har ett bra läge att studsa tillbaka efter matchen mot Malmö. Det gäller att försöka göra en bra match och det känns som att vi har förutsättningar att göra en bra match, säger Martin Sjögren.

Kristianstad har ett tufft läge för tillfället och ligger endast två poäng över nedflyttningsstrecket. För LFC är läget lugnt, de ligger på en fjärdeplats och slåss med Göteborg och Örebro om placeringarna bakom topplagen Malmö och Tyresö.

– Tittar man på tabellen så börjar de hamna i ett läge där de är i ett starkt poängbehov då de är indragna i bottenstriden. Vi är inte riktigt i det läget och gör vi en bra match så har vi ett bra läge att vinna.

Nyförvärvet från Tyskland, Eunice Beckmann kommer ikväll att starta för första gången i Linköpings FC. Efter ett par imponerande inhopp känner Martin Sjögren att det är dags för henne att spela från start.

– Eunice kommer att starta i kvällens match. Jag tycker att hon har blivit bättre och bättre de senaste veckorna, hon gjorde ett bra inhopp mot Malmö och det känns som att det är dags för henne.

Läget i laget: Det är bara Sofia Lundgren som inte är tillgänglig för stunden. Linda Sällström har börjat träna för fullt och är aktuell för spel inom kort.

2013-09-03 09:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson