Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 LFC-UIK 2014
Foto: Andreas Fröberg

Jakten pÄ topplagen inleds idag

Idag inleder Linköpings FC sin höstsÀsong i Damallsvenskan dÀr laget har ett tydligt mÄl, att försöka jaga ikapp topplagen. Jakten inleds pÄ hemmaplan mot UmeÄ IK.

I torsdags blev Linköpings FC svenska cupmÀstare för fjÀrde gÄngen i föreningens tioÄriga historia. I dag Àr det emellertid tillbaka till verkligheten i Damallsvenskan och möte med UmeÄ IK som stÄr pÄ schemat.

– Det var givetvis vĂ€ldigt roligt att vinna cupfinalen i torsdags men det gĂ€ller för oss att slĂ€ppa den matchen och gĂ„ vidare. Vi har en viktig höst framför i serien dĂ€r vi ska göra ett försök att jaga lagen ovanför oss och vi vill fĂ„ en sĂ„ bra start som möjligt pĂ„ den resan, sĂ€ger LFC:s Martin Sjögren.

NyförvÀrven Claudia Neto och Jenni Arnth gjorde debut i cupfinalen och imponerade med sina kvalitéer i spelet. Martin Sjögren gillade definitivt vad han sÄg av nytillskotten.

– De gjorde en vĂ€ldigt bra debutmatch. Jag tycker att bĂ„da bidrar med det som vi vill att de ska bidra med och de gör ocksĂ„ att konkurrensen i truppen ökar, vilket borde sporra alla spelare.

Vad vill du se idag?
– Jag vill att vi ska komma ut och visa att den hĂ€r matchen spelas pĂ„ vĂ„r hemmaplan. Vi vill ta initiativet i spelet och fĂ„ matchen dit vi vill. Det pratas om att det kan bli mycket folk pĂ„ lĂ€ktarna vilket Ă€r vĂ€ldigt roligt och jag hoppas att publiken kan ge extra energi till tjejerna som ska göra det ute pĂ„ planen.

2014-08-10 00:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson