Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Kristianstad Cupen 2014
Foto: Filip Oskarsson

LFC fortsÀtter jaga andraplatsen

I kvÀll spelar Linköpings FC en av sÀsongens viktigaste matcher. Serieledande FC RosengÄrd vÀlkomnar LFC till Malmö för en riktig toppmatch i Damallsvenskan.

LFC jagar Örebro och Kopparberg/Göteborgs FC, som bĂ„da ligger tre poĂ€ng för Linköping i tabellen. För att komma ikapp gĂ€ller det att komma ivĂ€g frĂ„n Malmö IP med ett bra resultat frĂ„n kvĂ€llens match.

– Det Ă€r klart att kvĂ€llens match Ă€r vĂ€ldigt viktig för oss. Vi ska försöka jaga ikapp lagen ovanför oss och om vi lyckas vinna ikvĂ€ll sĂ„ Ă€r vi uppe pĂ„ samma poĂ€ng. Vi vill vara med och kĂ€mpa om andraplatsen i tabellen sĂ„ vi kommer att ge jĂ€rnet i matchen ikvĂ€ll, sĂ€ger LFC:s Martin Sjögren.

FC RosengÄrd har varit den hÀr sÀsongens stora giganter. För nÀrvarande toppar de Damallsvenskan nio poÀng före andraplacerade Göteborg. Det Àr med andra ord en vÀldigt tuff utmaning som LFC stÄr inför.

– RosengĂ„rd har ett fantastiskt bra lag och har gjort vĂ€ldigt bra resultat under hela sĂ€songen. Men vi brukar prestera bra i de hĂ€r toppmatcherna och vi hoppas naturligtvis att vi kan fortsĂ€tta pĂ„ den inslagna vĂ€gen.

Vad blir viktigt i matchen?
– Jag tror att RosengĂ„rd kommer vilja öppna matchen med ett offensivt spel sĂ„ det gĂ€ller att vi Ă€r med bĂ„de fysiskt och psykiskt frĂ„n start. Vi vill spela med ett stort tĂ„lamod och utnyttja de chanser som uppstĂ„r sĂ„ det blir viktigt att vi fĂ„r en bra start i bĂ„de offensiv och defensiv.

2014-09-03 14:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson