Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Kristianstad 2015
Foto: Andreas Fröberg

LFC rÀknar med tuff drabbning

Det har gÄtt tvÄ veckor sedan LFC senast spelade match i Damallsvenskan. I morgon Àr det dags igen nÀr nykomlingen Hammarby stÄr för vÀrdskapet pÄ Zinkensdamms IP.

Linköpings FC har inlett Damallsvenskan 2015 med en uddamÄlsförlust och en uddamÄlsvinst. I morgon Àr det dags för den tredje omgÄngen nÀr LFC Äker till Stockholm för att möta nykomlingen Hammarby.

– Vi ser fram emot matchen. Hammarby Ă€r en spĂ€nnande nykomling och vi rĂ€knar med att det kommer bli en tuff match, sĂ€ger Martin Sjögren.

Hammarby har inlett sÀsongen med en seger mot Mallbacken samt en förlust pÄ bortaplan mot regerande svenska mÀstarna FC RosengÄrd. För LFC:s del handlar morgondagen mycket om att fÄ igÄng det offensiva spelet.

– Vi tror att de kommer att spela ganska defensivt och försöka minimera ytorna för oss. Vi mĂ„ste se till att vi har en hög fart i allting vi gör för att pĂ„ sĂ„ sĂ€tt luckra deras försvarsspel.

Hur ser du pÄ matcherna sÄ hÀr lÄngt?
– Det finns mer att ta av tycker jag eftersom att vi inte har varit uppe i vĂ„r högstanivĂ„ Ă€n. Vi kommer dit och jag hoppas att vi tar ett steg i rĂ€tt riktning i morgon.

LĂ€get i laget:
Charlotte Rohlin, Vera Diatel, Fridolina Rolfö och Renée Slegers missar matchen pÄ grund av skador.

2015-04-28 17:55

Skrivet av: Gustaf Pettersson