Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-Vittsjö 2014
Foto: Filip Oskarsson

Toppmatch på Linköping Arena

Linköpings FC går i morgon säsongens hittills tuffaste drabbning när regerande svenska mästarinnorna FC Rosengård kommer till Linköping Arena. LFC skuggar Rosengård i tabellen och vid vinst i morgon kliver LFC upp på samma poäng i tabelltoppen.

– Det är en väldigt inspirerande uppgift som vi står inför. Det är ett läge som vi inte riktigt hade räknat med skulle inträffa redan nu men vi står redo. Vi har ett gott självförtroende och har en riktigt bra känsla i laget, säger LFC:s Martin Sjögren.

Matcherna mellan Linköping och Rosengård har under de senaste åren utvecklats till ett prestigemöte. Linköping har de senaste åren dragit det längsta strået på hemmaplan och har inte förlorat mot Rosengård på Linköping Arena.

– Matcherna mot Rosengård brukar tillhöra de absolut bästa på hela säsongen. Vi har ett lag och ett spel som passar väldigt bra när vi ställs mot en motståndare som är spelande och vill spela en anfallsinriktad fotboll.

Efter åtta omgångar har Linköping släppt in minst mål i Damallsvenskan och har hållit nollan vid hela fem tillfällen i seriens upptakt.

– Vi är väldigt nöjda med det försvarsspel som vi har visat upp så här långt och det har gett oss chansen att vinna i varje omgång. Vi måste emellertid jobba på vårt anfallsspel där vi så här långt har haft lite för dålig utdelning. Vi jobbar med offensiven hela tiden och förhoppningsvis kan vi få lite mer snurr i vårt anfallsspel under de kommande veckorna.

Hur är läget i laget?
– Det ser bra ut. För närvarande är det bara Renée Slegers som är på skadelistan. Stina Blackstenius och Tove Almqvist spelar F19-EM.

2015-07-21 16:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson