Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-RosengÄrd 2015
Foto: Filip Oskarsson

Viktig match i jakten pÄ RosengÄrd

För tvÄ dagar sedan var det fotbollsfest pÄ Linköping Arena. Inför över 5600 ÄskÄdare sÀkrade Linköpings FC sin andra raka titel i Svenska Cupen efter vinst med 2-0 mot RosengÄrd.

– Att för andra Ă„ret i rad vinna Svenska Cupen pĂ„ hemmaplan kĂ€nns vĂ€ldigt kul och vĂ€ldigt stort. Jag tycker att vi genomför matchen pĂ„ ett vĂ€ldigt bra sĂ€tt, framförallt i första halvlek som vi kontrollerar pĂ„ ett bra sĂ€tt, sĂ€ger Martin Sjögren.

PiteÄ IF Àr sÄ hÀr lÄngt seriens stora uppstickare. De ligger för nÀrvarande pÄ fjÀrdeplats, en poÀng bakom LFC. Lagen möttes för sÄ sent som en och en halv vecka sedan, dÄ vann PiteÄ med 2-0.

– Det Ă€r en vĂ€ldigt viktig match för oss i morgon. Om vi ska vara med och utmana om SM-guldet Ă€r seger ett mĂ„ste i morgon. PiteĂ„ Ă€r ett bra lag, vi har mött dem relativt nyligen och har stor respekt för dem, men vi ska vinna matchen.

Vad vill du se i morgon?
– NĂ€r vi mötte dem borta blev vi hĂ„rt straffade av ett tidigt baklĂ€ngesmĂ„l som medförde att de kunde backa ner och fokusera pĂ„ försvarsspelet. I morgon vill jag se att vi kommer ut och tar initiativet i matchen och visar för varandra att vi Ă€r beredda att ta kampen och det hĂ„rda jobbet för att vinna. Om vi kommer ut med rĂ€tt instĂ€llning och har vĂ„ra huvuden med oss sĂ„ har vi en bra chans att vinna.

LĂ€get i laget?
– StĂ€mningen och lĂ€get i laget Ă€r bra för nĂ€rvarande. Emilia Larsson och RenĂ©e Slegers Ă€r inte spelklara efter sina skador men de Ă€r med i trĂ€ning och nĂ€rmar sig spel för varje dag som gĂ„r.

2015-08-11 18:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson