Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Kristianstad 2015
Foto: Andreas Fröberg

Tuff match vÀntar mot nykomlingen

Linköpings FC spelar i eftermiddag mot nykomlingen Mallbackens IF i den femte omgÄngen av Damallsvenskan. LFC kommer till matchen med gott sjÀlvförtroende efter mÄndagens vinst med 4-0 mot AIK.

– Det var skönt att Ă€ntligen fĂ„ utdelning pĂ„ vĂ„ra chanser i den senaste matchen och det Ă€r nĂ„got som jag tycker att vi ska bĂ€ra med oss. Vi vet att Mallbacken Ă€r starka defensivt och de kommer göra det svĂ„rt för oss att komma till chanser vilket innebĂ€r att vi mĂ„ste vara effektiva nĂ€r chanserna dyker upp, sĂ€ger LFC:s Martin Sjögren.

Vad kan du sÀga om Mallbacken?
– Vi har den absolut största respekten för Mallbacken och deras lag. De spelar dessutom pĂ„ sin hemmaplan för första gĂ„ngen den hĂ€r sĂ€songen och jag misstĂ€nker att de kommer vara riktigt laddade just med tanke pĂ„ det.

Spel pÄ naturgrÀs, hur tÀnker du kring det?
– Hela den hĂ€r veckan har vi förberett oss pĂ„ att det ska bli spel pĂ„ naturgrĂ€s sĂ„ det kommer inte som nĂ„gon större överraskning för oss. Det blir ett lite annat spel jĂ€mfört med konstgrĂ€set pĂ„ hemmaplan men det Ă€r bara att gilla lĂ€get och göra det bĂ€sta av situationen. Vi Ă€r ett vĂ€ldigt bra lag och om vi spelar enligt plan sĂ„ kommer vi att vinna.

LĂ€get i laget:
Charlotte Rohlin, Vera Diatel, Renée Slegers Àr inte tillgÀngliga för spel pÄ grund av skada. Emilia Larsson spelade med F19 igÄr mot FC RosengÄrd.

2015-05-10 12:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson