Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC Svenska CupmÀstare 2014
Foto: SvFF

LFC laddar om för match i Svenska Cupen

Linköpings FC spelar idag i den tredje omgÄngen av Svenska Cupen nÀr damallsvenska-konkurrenten Vittsjö GIK gÀstar Linköping Arena. LFC spelar sÄledes sin tredje match inom loppet av nio dagar.

– Det Ă€r tuff matchning för oss men vi Ă€r vĂ€l medvetna om det hĂ€r schemat nĂ€r vi började vĂ„ra förberedelser. Cupen Ă€r viktig för oss och vi ser den hĂ€r matchen som ett bra tillfĂ€lle för oss att revanschera oss, sĂ€ger LFC:s trĂ€nare Martin Sjögren.

Hur mÄr gruppen med tanke pÄ uttÄget i Champions League?
– Det var jobbigt direkt efter matchen men jag tycker att tjejerna har laddat om pĂ„ ett vĂ€ldigt bra sĂ€tt. De har visat att de verkligen Ă€r redo för uppgiften idag och att de tar den hĂ€r matchen pĂ„ lika stort allvar som matchen i lördags.

Vad har ni för mÄl med Svenska Cupen i Är?
– Vi Ă€r regerande cupmĂ€stare och vi har som ambition och mĂ„l att försvara vĂ„r titel. Vi har ett lag som Ă€r tillrĂ€ckligt bra för att kunna vara med lĂ„ngt framme och jag hoppas att vi kan leva upp till vĂ„r egen mĂ„lsĂ€ttning idag.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?
– Det Ă€r vi som spelar pĂ„ hemmaplan och jag vill se att vi gĂ„r ut och tar tag i taktpinnen. Vittsjö Ă€r ett bra lag som har en bra sĂ€song framför sig sĂ„ vi har den största av respekt för dem, men jag tror att det Ă€r vi som kommer att föra matchen.

LĂ€get i laget:
Alla spelare förutom lÄngtidsskadade Renée Slegers Àr tillgÀngliga för spel.

2015-03-31 13:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson