Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Charlotte Rohlin i nickduell
Foto: Tobias Josefsson

Svår uppgift väntar

Tredjeplacerade LFC står inför en rejäl utmaning när man ställs mot tabelltvåan Umeå på onsdagskvällen. - Det blir en härlig utmaning för oss, säger LFC-tränaren Daniel Pettersson.

Umeå IK på bortaplan, en mycket svårare uppgift finns inte att ta sig an när det gäller klubblagsfotboll på damsidan. Men vi ser fram emot matchen med tillförsikt och det blir en härlig utmaning för oss. Skadeläget i truppen ser bra ut och formen går åt rätt håll, så vi kommer inte att be om ursäkt för oss. Enda frågetecknen är några förkylningar som envist kravlat sig kvar hos några av spelarna men jag hoppas och tror att det inte ska påverka oss negativt.

Hos motståndarlaget måste vi självklart ha koll på Marta men Umeå är så mycket mer än så. Förra säsongen lyckades vi faktiskt "plocka bort" henne skapligt de tre tillfällen vi mötte Umeå men då var det i stället andra spelare som klev fram och avgjorde i form av Hanna Ljungberg, Madeleine Edlund osv. Det ska även bli intressant att se Frida Östberg igen, som jag förmodar kommer spela på mittfältet, som ju är tillbaka i Umeå efter två säsonger här i LFC.

Jag tror på en stenhård kamp som förmodligen kommer avgöras av en individuell prestation och förhoppningsvis kommer den prestationen från en LFC-spelare.

Daniel Pettersson, tränare LFC

2008-06-03 15:00

Skrivet av: Anders Nilsson