Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Kristianstad Cupen 2014
Foto: Filip Oskarsson

LFC startar upp tÀvlingssÀsongen mot RosengÄrd

I morgon inleder Linköpings FC tÀvlingssÀsongen 2015 med tuffast tÀnkbara nationella motstÄnd. FC RosengÄrd stÄr vÀrd för Supercupen 2015, matchen mellan fjolÄrets segrare av Damallsvenskan och Svenska Cupen.

– Att fĂ„ möta RosengĂ„rd sĂ„ hĂ€r tidigt pĂ„ sĂ€songen i en tĂ€vlingsmatch kĂ€nns vĂ€ldigt inspirerande. De har vunnit SM-guldet tvĂ„ Ă„r i rad av en anledning och Ă€r ett riktigt bra fotbollslag. Men vi har en god kĂ€nsla i truppen och vi Ă„ker till matchen med en bra kĂ€nsla och en ambition att vinna Ă€nnu en titel, sĂ€ger LFC:s Martin Sjögren.

Matchen Ă€r ocksĂ„ viktig i förberedelserna inför nĂ€sta veckas hemmamöte mot Bröndby i UEFA Women’s Champions League.

– Det kĂ€nns vĂ€ldigt bra att vi fĂ„r starta tĂ€vlingssĂ€songen mot bĂ€sta tĂ€nkbara motstĂ„nd. Vi har som ambition att ta oss vidare i Champions League och jag ser definitivt matchen mot RosengĂ„rd som ett viktig led i vĂ„r förberedelse inför nĂ€sta helg. Men nĂ€r vi vĂ€l startar matchen i morgon sĂ„ finns det ingen match som Ă€r viktigare i stunden.

Linköping hade flera spelare som var i vÀg pÄ landslagsuppdrag under Algarve Cup och har sÄledes inte haft möjlighet att trÀna med fullt lag under ett par veckors tid.

– Det Ă€r den verkligen vi lever i och vi mĂ„ste slĂ€ppa spelarna nĂ€r det Ă€r landslagsdatum. Samtidigt har vi kunnat trĂ€na pĂ„ ordentligt bĂ„de innan och efter uppehĂ„llet sĂ„ jag Ă€r inte speciellt oroligt. En annan styrka vi har Ă€r vĂ„r kontinuitet i truppen sĂ„ vi har inte speciellt mĂ„nga spelare som mĂ„ste in i ett nytt spelsystem. De tjejerna som har varit hemma har trĂ€nat pĂ„ vĂ€ldigt bra och jag ser vĂ€ldigt positivt pĂ„ vĂ„r trupp situation.

LĂ€get i laget:
Fridolina Rolfö och Renée Slegers Àr pÄ skadelistan.

2015-03-14 17:20

Skrivet av: Gustaf Pettersson