Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Kristianstad Cupen 2014
Foto: Filip Oskarsson

LFC vill försvara titeln

För bara ett par veckor sedan drabbade Linköpings FC och FC RosengÄrd samman pÄ Linköping Arena i Damallsvenskan. I morgon Àr det dags för sÀsongens andra möte, den hÀr gÄngen med cuptiteln i potten.

– Det ska bli fantastiskt kul att Ă„terigen fĂ„ spela en final i Svenska Cupen pĂ„ hemmaplan. Vi tog hem titeln förra Ă„ret och kommer naturligtvis gĂ„ för att försvara vĂ„r titel, sĂ€ger LFC:s assisterande trĂ€nare Anders Jacobson.

Linköping har pĂ„ vĂ€gen till finalen besegrat IFK Norrköping, Älta IF, Vittsjö GIK, HovĂ„s Billdal IF samt KIF/Örebro DFF.

– Jag tycker att vi har presterat pĂ„ en bra nivĂ„ genom hela turneringen och det hĂ€r laget har tidigare visat att de trivs som bĂ€st nĂ€r det som gĂ€ller mest. Det Ă€r en egenskap som vi bĂ€r med oss i samtliga utslagningsmatcher.

Hur har det sett ut pÄ trÀningen i veckan?
– Det har sett bra ut och man ser verkligen hur det glöder i tjejernas ögon inför den hĂ€r matchebn. Sen tycker jag att det Ă€r vĂ€ldigt kul att se hur tjejerna har engagerat sig utanför fotbollsplanen i att locka publik till matchen.

Cupfinalen Àr avslutning pÄ Winning Ground fotbollsfestival som gÄr av stapeln under helgen. Det Àr dessutom fri entré för samtliga besökare! Var med och fyll Linköping Arena till sista stolen!

2015-08-08 18:20

Skrivet av: Gustaf Pettersson