Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Stina web 2016
Foto:

√Ąntligen match i damallsvenskan igen

LFC möter Kvarnsveden på Linköping arena kl 18:30 när damallsvenskan äntligen drar igång igen efter OS-uppehållet. Var med och hylla våra OS-medaljörer i samband med matchen.

Fastighetsbolaget Klövern bjuder även all publik på gratis parkering!

Linköpings FC möter den damallsvenskan nykomlingen Kvarnsvedens IK, en av säsongens stora överrasknings lag. Kvarnsveden från Borlänge i Dalarna, har spelat ihop tolv poäng på tretton matcher vilket i skrivande stund innebär en åttonde plats i ligan.

Framgångarna går att tillskriva en av Damallsvenskans mest sevärda spelare, den 19-åriga forwarden Tabita Chawinga. Hon har under de senaste åren gjort namn av sig som en av de mest fruktade målskyttarna inom svensk damfotboll. Tretton omgångar in i serien kan man lätt konstatera att anpassningen till Damallsvenskan har gått bra. Med sju mål och två framspelningar har hon varit iblandad i nio av lagets femton gjorda mål framåt.
Det är framförallt nyss nämnda Chawinga som är det stora hotet.

För LFC:s del handlar det om revansch från cupfinalförlusten senast mot Rosengård, alla spelare finns tillgängliga förutom Fridolina Rolfö och Matilda Haglund.

Kan du inte vara på plats på arenan så sänds matchen på Damallsvenskan.tv.

En spännande fredagskväll väntas...

2016-09-01 20:38

Skrivet av: webredaktionen